اندیکاتور چیست؟ + معرفی پولسازترین اندیکاتورها برای ترید

اندیکاتور چیست آکادمی آفل

فهرست مطالب

اندیکاتور چیست؟ Indicator یک ابزار برای تحلیل و درک بهتر بازارهای مالی است که اساس آن یکسری فرمول و قواعد می باشند. در این مقاله می خواهیم به بررسی چیستی اندیکاتورها بپردازیم و با شیوه استفاده از آن ها، بهترین نوع اندیکاتورها برای معامله در بازارهای مالی مختلف و برخی جزئیات دیگر آشنا شویم.

اندیکاتور چیست؟

اندیکاتور چیست؟ اگر شما هم در حوزه ترید فعالیت کرده باشید، حتما نام اندیکاتورها را شنیده اید. در پاسخ به این پرسش در یک عبارت کوتاه باید گفت  اندیکاتورها، که به معنی شاخص یا نشانگر هستند، ابزارهایی برای ترید کردن می باشند که از یکسری فرمول و قاعده تشکیل شده و داده های آن همان قیمت ها و تاریخچه آنها است. شما می توانید از این نوع روش تحلیل برای بررسی قیمت و حتی پیش بینی آن استفاده کنید. اندیکاتورها به اشکال مختلفی شناخته می شوند، از منحنی های ساده مانند مووینگ اوریج گرفته تا اشکالی مانند ابرها در اندیکاتورهای ایچیموکو و غیره.

تاکنون نمونه های بسیار زیادی از این نوع ابزارها با فرمول های مختلف ساخته شده اند که می توانید بسته به نوع استراتژی که استفاده می کنید، از آنها بهره مند شوید. اما دیتای لازم برای ساخت اندیکاتور چیست؟ به طور معمول، 4 نوع منبع در ساخت این ابزارها به کار گرفته می شوند که شامل بیشترین و کمترین قیمت، قیمت آغازین و پایانی هستند. همچنین راجع به کاربرد این ابزارها می توان آن را به 3 بخش تقسیم کرد که عبارتند از:

  • هشدار: یکی از راه های اطلاع از تغییر جهت روند، مشاهده اندیکاتورها است که می توانند علائم آن را اطلاع دهند.
  • پیش بینی: اگر بخواهیم به این پرسش پاسخ دهیم که مهم ترین کاربرد اندیکاتور چیست؟ در پاسخ باید گفت پیش بینی مسیری که قرار است قیمت به آن وارد شود و یا قیمت ورود، مهم ترین کاربرد این ابزارها می باشند.
  • تایید: همچنین تریدرها از این ابزار برای گرفتن یک تاییدیه جهت تشخیص قیمت ورود و یا اطمینان از تغییر روند استفاده می کنند.
این مطلب را بخوانید   قرارداد هوشمند در بلاک چین چیست و چگونه کار می کنند؟
تعریف اندیکاتور در تحلیل تکنیکال آکادمی آفل
تعریف اندیکاتور در تحلیل تکنیکال

معرفی انواع اندیکاتورها

انواع اندیکاتور چیست؟ با شناخت این نوع ابزارها، حال لازم است راجع به مدل های آن صحبت کنیم. در این خصوص می توان به 4 بخش کلی اشاره کرد که عبارتند از:

  • روند یا Trend: همانطور که گفتیم، یکی از کاربردهای استفاده از اندیکاتور، تعیین ترند یا روند است. در این حالت می توان به موارد مختلفی اشاره کرد که عبارتند از: مووینگ اوریج ها، بولینگر باند، ایچیموکو. شما می توانید اندیکاتور ایچیموکو را با استراتژی ها و نکات مهم آن در مقاله بعدی ما مشاهده کنید.
  • اسیلاتور یا Oscillator: مورد دیگر و بسیار پراستفاده از این ابزار، اسیلاتورها می باشند. در این حالت دیتایی که به عنوان نتیجه ارائه می شوند، منحنی ها و ستون هایی هستند که در کنار هم، وضعیت خرید یا فروش و نیز هیجان و اشباع بازار را بیان می کنند. شما می توانید از این نوع اندیکاتورها برای مشاهده وضعیت خریداران یا فروشندگان و جوی که بر بازار حاکم است، استفاده کنید. از جمله مهم ترین نوع اسیلاتورها باید به RSI، مکدی، Stochastic و حجم یا Bill Williams اشاره کرد.
  • اندیکاتور تاخیری یا Laging: شما می توانید از این مدل اندیکاتورها در روند های طولانی مدت بهتر استفاده کنید. در این حالت دیتایی که به شما ارائه می شود در مورد صعودی یا نزولی بودن جهت حرکت خواهد بود. به عنوان مثال می توان به اندیکاتور مکدی اشاره کرد.
  • اندیکاتور پیشرو یا Leading: شما می توانید از این مدل اندیکاتور جهت پیش بینی سریع تر تغییر روندها استفاده کنید. یکی از نمونه های خوب این مدل اندیکاتور، “شاخص قدرت نسبی” است.
آشنایی با انواع اندیکاتور آکادمی آفل
آشنایی با انواع اندیکاتور

پولسازترین اندیکاتورها کدامند؟

اما بهترین اندیکاتور چیست؟ کدام نوع از اندیکاتورها می توانند پولساز و دقیق باشند؟ ابتدا لازم است نکاتی را بیان کنیم که عبارتند از:

  • در تحلیل بازارهای مالی، از اندیکاتورها به عنوان یک ابزار کمکی استفاده می شوند که می توانند به درک بهتر بازار کمک کنند.
  • اندیکاتورها همیشه پاسخ دقیقی نمی دهند و نیز ممکن است بسیار دیرتر عکس العمل نشان دهند که عملا استفاده از آنها جذاب نخواهد بود.
  • بسته به نوع سهم و یا ارز دیجیتال، استراتژی و نحوه ترید، لازم است از اندیکاتورهای مختلفی استفاده کنید.
این مطلب را بخوانید   ارز دیجیتال ریپل چیست ؟

حال در پاسخ به اینکه بهترین اندیکاتور چیست؟ باید گفت:

  • اندیکاتور حجم تعادلی یا OBV: شما می توانید از این اندیکاتور جهت بررسی جریان مثبت یا منفی استفاده نمایید. زمانی که منحنی آن رشد می کند، نشان از افزایش خریدها و خریداران در بازار دارد و می تواند یک سیگنال از تغییر روند باشد.
  • اندیکاتور خط تراکم یا A/D: شما می توانید از این نوع اندیکاتور و مدل قبلی برای نوسان گیری استفاده کنید. همچنین باید گفت نحوه استفاده از اندیکاتور A/D نیز همانند اندیکاتور OBV است که می توانید برای تغییر روند از آن بهره ببرید.
  • اندیکاتور EMA: با استفاده از روش نمایی، می توان اندیکاتور EMA را ایجاد کرد که تحلیلی از جهت روند به شما ارائه می کند. در این مدل اندیکاتور، داده های اخیر اهمیت بیشتری دارند.
  • شاخص قدرت نسبی RSI: یکی از پرکاربردترین مدل اندیکاتورها از نوع اسیلاتور است که می توان از آن برای نوسان گیری استفاده کرد. در این حالت دو سطح 30 و 70 وجود دارند که رفتن منحنی زیر عدد 30 نشان از نزولی شدن و افزایش قدرت فروشندگان (اشباع فروش) و رفتن بالای عدد 70 به معنای صعودی شدن و اشباع خریداران است. با این حال این برداشت ها می توانند گمراه کننده باشند.
آشنایی با پولسازترین اندیکاتورها آکادمی آفل
آشنایی با پولسازترین اندیکاتورها

چگونه از اندیکاتور استفاده کنیم؟

پرسشی که افراد تازه کار در ورود به این حوزه دارند، آن است که روش استفاده از اندیکاتور چیست؟ در پاسخ به این سوال می توان به دستورالعمل زیر اشاره کرد. شما می توانید در پلتفرم های دیگر نیز از این روش به طرز مشابهی استفاده کنید:

  • ابتدا به سایت تریدینگ ویو مراجعه کرده و وارد اکانت خود شوید.
  • حال از منو گزینه Product را انتخاب کنید. حال وارد چارت سهام خواهید شد.
  • در منوی بالا، بر روی گزینه Indicator کلیک کرده و می توانید لیستی از این ابزارها را مشاهده کنید.
  • حال کافیست هرکدام از آنها را انتخاب کرده و بر روی چارت مشاهده کنید.
این مطلب را بخوانید   زبان برنامه نویسی سالیدیتی (solidity) چیست ؟

در صورتی که اندیکاتور شخصی دارید، می توانید آن را در متاتریدر فعال کنید. برای این کار ابتدا فایل آن با پسوند mt4 یا ex4 را کپی کرده و در پوشه MQL4، داخل فولدر Indicator قرار دهید. حال می توان با ورود به متاتریدر 4، از بخش Navigator آن را مشاهده و با دوبار کلیک فعال کرد.

راهنمای استفاده از اندیکاتور آکادمی آفل
راهنمای استفاده از اندیکاتور

سوالات متداول

ممکن است همچنان برای کاربران در رابطه با اینکه اندیکاتور چیست؟ سوالاتی وجود داشته باشند. در این حالت می توان به موارد مهم آن اشاره کرد که عبارتند از:

  • اندیکاتورها چه کاربردی دارند؟

استفاده از اندیکاتور برای تعیین روند سهم و نیز اعتبارسنجی یا تایید برخی تغییرات استفاده می شود. این نوع ابزارها از فرمول ها و شرایط خاصی برای محاسبات خود استفاده می کنند.

  • فرق اندیکاتورهای پیشرو و دنباله رو چیست؟

به طور کلی باید گفت اندیکاتورهای پیشرو همراه با نوسانات قیمت و اندیکاتور دنباله رو در کنار یک تاخیر پس از جابه‌جایی قیمت بازار کاربرد دارد.

  • بازارهای کاربردی برای اندیکاتور چیست؟

یکی از مزایای کاربرد اندیکاتور، قابلیت استفاده از آن در بازارهای مختلف است. در این حالت می توان به فارکس، ارز دیجیتال و نیز بورس داخل کشور اشاره کرد.

  • در آموزش اندیکاتور چه نکاتی مهم هستند؟

در هنگام استفاده از اندیکاتورها، می بایست به نکات مختلفی توجه کرد. از جمله: تایم فریم، تنظیمات اندیکاتور، پیشنهادات و نظریات سازنده، بازار مورد معامله و سبک ترید.

4.5/5 - (2 امتیاز)

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
رابطه بانکداری با ارز دیجیتال چیست ؟ آکادمی آفل

رابطه بانکداری با ارز دیجیتال چیست ؟

آنچه در این مقاله میخوانید رابطه ی ارز دیجیتال و بانکداری چیست؟ علت ایجاد ارز دیجیتال و بانکداری عملکرد ارز…

بیشتر بخوانید
ایردراپ داگز چیست ؟

ایردراپ داگز چیست؟ + نقد کردن آن

آنچه در این مقاله میخوانید ایردراپ داگز چیست؟ چگونه ایردراپ داگز کار می‌کند؟ نقد کردن ایردراپ داگز مزایای ایردراپ داگز…

بیشتر بخوانید
آموزش صرافی بیت یونیکس

آموزش صرافی بیت یونیکس + ویدیو فارسی

آنچه در این مقاله میخوانید معرفی صرافی بیت یونیکس امنیت در صرافی بیت یونیکس (Bitunix) رابط کاربری صرافی بیت یونیکس…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

برای ارسال نظر لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.