سولانا چیست و چگونه کار می کند ؟
فهرست مطالب
سولانا چیست ؟ هدف طرح بلندپروازانه سولانا حل سهگانه بلاک چین است. با این حال، هنوز از اشکالات مختلفی مانند آسیب پذیری آن در برابر متمرکز شدن رنج می برد.
سولانا (SOL) یک پلتفرم بلاک چین است که به دلیل سرعت و کارایی خود شناخته شده است. توکنهای SOL ارز دیجیتال اصلی آن هستند و برای پرداخت هزینههای تراکنش استفاده میشوند. از زمان راه اندازی در سال 2017، سولانا به یکی از بزرگترین ارزهای دیجیتال در جهان تبدیل شده است.
از آنجایی که بلاک چین Solana دارای قابلیت قرارداد هوشمند است ، توسعه دهندگان می توانند از آن برای ساخت برنامه های غیرمتمرکز (dApps) استفاده کنند. رشد قوی آن به تثبیت آن به عنوان رقیب دیگر بلاک چین های قابل برنامه ریزی بزرگ، از جمله اتریوم ( ETH ) و کاردانو ( ADA ) کمک کرده است.
سولانا در یک بازار رقابتی است، اما دلایل متعددی وجود دارد که میتوان نسبت به آن خوشبین بود. برای کسب اطلاعات بیشتر و تصمیم گیری در مورد اینکه آیا باید سرمایه گذاری کنید، راهنمای دقیق سولانا را بخوانید.
سولانا (SOL) چیست؟
Solana یک پلت فرم بلاک چین است که برای میزبانی برنامه های غیرمتمرکز و مقیاس پذیر طراحی شده است. این پروژه در سال 2017 تأسیس شد و در حال حاضر توسط بنیاد سولانا مستقر در ژنو اجرا می شود، در حالی که بلاک چین توسط آزمایشگاه های Solana مستقر در سانفرانسیسکو ساخته شده است.
سولانا از نظر تعداد تراکنشهایی که میتواند پردازش کند بسیار سریعتر است و کارمزد تراکنشهای بسیار پایینتری نسبت به بلاکچینهای رقیب مانند اتریوم دارد. ارز دیجیتالی که بر روی بلاک چین سولانا اجرا میشود – همچنین به نام Solana (SOLUSD) و با استفاده از نماد تیکتیک SOL – در سال 2021 تقریباً 12000 درصد افزایش یافت و در یک نقطه ارزش بازاری بیش از 66 میلیارد دلار داشت که آن را به پنجمین ارز دیجیتال بزرگ تبدیل کرد. در آن زمان اندازه گیری کنید
با وجود محبوبیت، SOL از حمام خون ارز دیجیتال سال 2022 در امان نماند. در 3 اکتبر 2022، ارزش بازار SOL به حدود 11.71 میلیارد دلار کاهش یافته بود. همچنین در ارزش بازار به رتبه نهم سقوط کرد.3درباره سولانا و آنچه آن را در میان هزاران مقلد منحصر به فرد می کند بیشتر بدانید.
چه چیزی سولانا را منحصر به فرد می کند؟
هدف طرح بلندپروازانه سولانا حل سهگانه بلاک چین است، مفهومی که توسط ویتالیک بوترین ، خالق اتریوم ، به روش منحصر به فرد خود پیشنهاد شده است. این سهگانه مجموعهای از سه چالش اصلی را که توسعهدهندگان در ساخت زنجیرههای بلاک با آن مواجه هستند، توصیف میکند: تمرکززدایی، امنیت و مقیاسپذیری.
باور عمومی بر این است که بلاک چین ها به گونه ای ساخته شده اند که توسعه دهندگان را مجبور می کند یکی از جنبه ها را به نفع دو جنبه دیگر قربانی کنند، زیرا آنها فقط می توانند دو مورد از سه مزیت را در هر زمان ارائه دهند.
پلتفرم بلاک چین سولانا مکانیزم اجماع ترکیبی را پیشنهاد کرده است که تمرکززدایی را برای به حداکثر رساندن سرعت به خطر می اندازد. ترکیب نوآورانه PoS و PoH سولانا را به یک پروژه منحصر به فرد در صنعت بلاک چین تبدیل می کند.
به طور کلی، بلاکچینها بسته به تعداد تراکنشهایی که در ثانیه میتوانند پشتیبانی کنند، مقیاسپذیری بیشتری دارند، هرچه مقیاسپذیری بیشتری و بهتری داشته باشند. با این حال، در بلاک چینهای غیرمتمرکز، اختلاف زمانی و توان عملیاتی بالاتر آنها را کاهش میدهد، به این معنی که گرههای بیشتری که تراکنشها و مهرهای زمانی را تأیید میکنند، زمان بیشتری را میطلبند.
به طور خلاصه، طراحی Solana این مشکل را با انتخاب یک گره رهبر بر اساس مکانیزم PoS که پیامها را بین گرهها ترتیب میدهد، حل میکند. بنابراین، شبکه Solana سود می برد، کاهش بار کاری که منجر به افزایش توان عملیاتی حتی بدون منبع زمانی متمرکز و دقیق می شود.
همچنین سولانا با هش کردن خروجی یک تراکنش و استفاده از آن به عنوان ورودی تراکنش بعدی، زنجیره ای از تراکنش ها را ایجاد می کند. این تاریخچه تراکنشها نامی به مکانیسم اصلی اجماع سولانا میدهد: PoH، مفهومی که امکان مقیاسپذیری بیشتر پروتکل را فراهم میکند که به نوبه خود، قابلیت استفاده را افزایش میدهد.
سولانا چگونه کار می کند؟
سولاناSolana برای مقیاس پذیری ساخته شده است و این کار را از طریق پروتکل ترکیبی منحصر به فرد خود انجام می دهد. این پروتکل هم از مکانیسم اجماع اثبات سهام و هم از الگوریتم اثبات تاریخچه سولانا استفاده می کند.
اثبات سهام راهی برای اعتبارسنجی تراکنش های بلاک چین است. اعتبار سنجی ها بر اساس میزان توکن های رمزنگاری شده ای که در اختیارشان گذاشته اند (به بلاک چین تعهد داده اند) انتخاب می شوند. اعتبارسنجیها زمانی که بلوکهای جدید تراکنشها را تأیید کرده و آنها را به بلاک چین اضافه میکنند، پاداش دریافت میکنند.
اثبات تاریخ، ترتیب تراکنش های بلاک چین و گذر زمان بین آنها را تأیید می کند. مهرهای زمانی روی تراکنش ها در خود بلاک چین تعبیه شده است. از آنجایی که مهر زمانی تعبیه شده است، گره های اعتبارسنجی برای تایید زمان تراکنش نیازی به برقراری ارتباط با یکدیگر ندارند.
چند دلیل دیگر طراحی فنی برای مزایای سرعت نسبی Solana وجود دارد، اما نتیجه نهایی این است که اثبات تاریخچه به بهینهسازی فرآیند تراکنش کمک میکند. این کار کارهایی را که اعتبارسنجی ها باید انجام دهند کاهش می دهد و زمان پردازش بسیار کوتاه تری را ممکن می کند.
سولانا در مقابل اتریوم
بزرگترین رقیب سولانا اتریوم است و آن را “قاتل اتریوم” نامیده اند. با توجه به محبوبیت هر بلاک چین، سرمایه گذاران احتمالی اغلب از خود می پرسند که چگونه این دو با هم مطابقت دارند.
هنگامی که اتریوم راه اندازی شد، از مکانیزم اجماع اثبات کار برای اعتبارسنجی تراکنش ها استفاده کرد. اگرچه اثبات کار در آن زمان رایج بود، اما از نظر انرژی کارآمد نیست. اتریوم در حال حاضر در حال انتقال به اثبات سهام است که توسط سولانا در ارتباط با الگوریتم اثبات تاریخ استفاده می شود.
که منجر به تفاوت عمده در پردازش تراکنش می شود. سولانا به طور منظم هزاران تراکنش را در ثانیه پردازش می کند و از نظر تئوری قادر به انجام 65000 تراکنش است. اتریوم تنها می تواند حدود 30 تراکنش در ثانیه را انجام دهد (اگرچه پس از تکمیل ارتقاء، طبق گزارش ها می تواند تا 100000 تراکنش در ثانیه را انجام دهد).
اتریوم همچنین برای مدت طولانی تری وجود داشته است و هنوز هم از نظر کاربران بسیار جلوتر از Solana است. به عنوان مثال، طبق گفته DeFi Llama، اتریوم تا آوریل 2022 حدود 120 میلیارد دلار ارزش کل قفل شده (TVL) در سراسر پروتکل های DeFi خود داشت. سولانا کمی بیش از 7 میلیارد دلار داشت.
نکات منفی سولانا
اگر هنوز نمیپرسید که آیا سولانا سرمایهگذاری خوبی است و آیا باید آن را بخرید، پاسخ هنوز به عهده شماست. علیرغم مزایای قابل مشاهده، سولانا مانند هر پروژه ارز دیجیتال موجود، دارای معایبی است.
اول از همه، اگرچه بلاک چین سولانا می تواند با پروژه های بلاک چین پیشرفته رقابت کند، اما همچنان در برابر متمرکز شدن آسیب پذیر است، زیرا اعتبار سنجی بلاک چین زیادی وجود ندارد. هر کسی در شبکه میتواند به اعتبارسنجی سولانا تبدیل شود، اما انجام این کار همچنان دشوار است زیرا به منابع محاسباتی زیادی نیاز دارد.
علاوه بر این، پروتکل همچنان خود را به عنوان یک نسخه بتا از شبکه اصلی برچسب گذاری می کند، که وجود احتمالی باگ ها و خطاها را نفی نمی کند.
با وجود این مسائل، سولانا هنوز یکی از بزرگترین اکوسیستمها در صنعت کریپتو است و به نظر میرسد در مسیر رشد درستی قرار دارد.
سولانا از کجا آمد
در نوامبر 2017، آناتولی یاکوونکو مقاله سفیدی را منتشر کرد که در آن مفهوم اثبات تاریخ سولانا را معرفی کرد. یاکوونکو قبلاً یک مهندس کارکنان ارشد در کوالکام و یک مهندس نرم افزار در Mesosphere و Dropbox بود. او به همکاری با گرگ فیتزجرالد، استفن آکریج و راج گوکال در توسعه یک بلاک چین واحد و مقیاس پذیر ادامه داد.
نام اصلی پروژه آنها Loom بود، اما اتریوم Loom Network را در همان زمان منتشر کرد. برای جلوگیری از سردرگمی، تیم پروژه خود را Solana تغییر نام داد و آزمایشگاه Solana را به عنوان نام شرکت انتخاب کرد.
ارز دیجیتال Solana برای اولین بار در سال 2019 در جریان فروش توکن های خصوصی در دسترس قرار گرفت، جایی که آزمایشگاه Solana حدود 20 میلیون دلار جمع آوری کرد. هر دو پروتکل Solana و توکن های SOL در سال 2020 برای عموم منتشر شدند. بنیاد Solana مستقر در سوئیس، که امروزه از اکوسیستم Solana پشتیبانی می کند، نیز در سال 2020 تاسیس شد.
آیا سولانا سرمایه گذاری خوبی است؟
سولانا به وضوح پتانسیل دارد. با سرعت و هزینه های پایینی که ارائه می دهد، خود را به عنوان یک جایگزین سریعتر و ارزان تر برای اتریوم معرفی کرده است. این در حال ساخت اکوسیستم بزرگی از پروژه های مختلف است و می تواند با Solana Pay به یک انتخاب محبوب برای بازرگانان تبدیل شود.
اگرچه سولانا رشد بسیار کمی داشته است، اما ارزش بازار آن هنوز تنها کسری از اتریوم است. به راحتی می توان سناریویی را مشاهده کرد که در آن سولانا به عنوان یک سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال به گسترش خود ادامه می دهد .
این واقعیت که شما می توانید سولانا را به اشتراک بگذارید نیز یک امتیاز مثبت است. شما بر اساس مقداری که سهام دارید، توکن های SOL بیشتری به دست خواهید آورد، بنابراین اگر از قبل به این پروژه اعتقاد دارید، امکان سهام دادن یکی دیگر از مزایای سرمایه گذاری است.
همانطور که گفته شد، سولانا یک سرمایه گذاری با ریسک بالا است. ارزهای رمزنگاری شده بسیار بی ثبات هستند و پروژه های به ظاهر عالی زیادی وجود دارند که از نقشه خارج می شوند. فقط در صورتی روی سولانا سرمایه گذاری کنید که با ریسک راحت هستید، و مطمئن شوید که بیش از آنچه که می توانید از دست بدهید، خرج نکنید. همچنین به خاطر داشته باشید که تغییرات درازمدت بسیار بیشتر از نوسانات هفتگی بر سبد سهام شما تأثیر می گذارد.
سوالات متداول در مورد سولانا چیست ؟
ممکن است همچنان برای کاربران در رابطه با اینکه سولانا چیست ؟ سوالاتی وجود داشته باشند. در این حالت می توان به موارد مهم آن اشاره کرد که عبارتند از:
چند توکن SOL در حال حاضر در گردش هستند؟
سولانا مجموعاً 511.6 میلیون توکن SOL عرضه می کند که 355 میلیون آن قبلاً وارد بازار شده است.
سولانا در بین شرکتهای ارزهای دیجیتال چه رتبهای دارد؟
اگر با سرمایه بازار در نظر گرفته شود، سولانا نهمین شرکت بزرگ ارزهای دیجیتال است. رقبای بزرگتر شامل بیت کوین، اتریوم، تتر، کوین USD، BNB، XRP، Binance USD و Cardano هستند.
برای ارسال نظر لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. صفحه ورود و ثبت نام